Kuuroord Hahnenklee

Urlaubsort Hahnenklee im Harz
De Staafkerk in Hahnenklee

Hahnenklee is een kuuroord, op een zonnig bergplateau op 600 tot 726 meter hoogte, zonder doorgaand verkeer en is een stadsdeel van de historische en keizerlijke stad Goslar (op de UNESCO Werelderfgoedlijst).

De bezienswaardigheden in Hahnenklee zijn onder andere de geheel uit hout opgetrokken Scandinavische Staafkerk, het grafmonument van de ‘Vader’ van de Berlijnse Operette, Paul Lincke, een kabelbaan naar de 726-meter hoge berg Bocksberg en de bijzondere Oberharzer Waterwerken, van de 16e tot 19e eeuw in gebruik om water te transporteren en op te slaan (sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst).

Rondom dit vakantieoord vindt u prachtige wandelroutes met dennenbossen, bergweiden en vijvers. De "Bocksberg" biedt ook vele mogelijkheden om dicht bij de natuur te zijn. Of je de berg nu te voet beklimt, bijvoorbeeld via de zogenaamde “Liebesbankweg”, een makkelijk begaanbare en duidelijk gemarkeerde wandelroute, of gebruik maakt van de comfortabele kabelbaan, op de top kunt u genieten van een prachtig wijds uitzicht op de Harz.

Hahnenklee – onze aanbevelingen

Voor avontuurlijke actieve vakantiegangers: het Bike Park Hahnenklee, de Volksbank Arena (mountainbike routes in de Oberharz), wandelpaden door de hele Harz.
Voor de romanticus: de Liebesbankweg, een mooi aangelegde wandelroute door bossen en langs weiden en vijvers.
Voor geschiedenisliefhebbers: een Scandinavische Staafkerk, het grafmonument van Paul Lincke, ‘Vader’ van de Berlijnse operette, de bijzondere Oberharzer Waterwerken, van de 16e tot 19e eeuw in gebruik om water te transporteren en op te slaan (sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst).
Voor diegenen, die ontspanning zoeken: het park (bij de Kranichsee), zwemmen in het bosmeer in de Kuttelbacher vijver.
Voor natuurvrienden: Direct bij uw appartement aan de rand van het bos beginnen wandelroutes door de Harz, die duidelijk aangegeven worden. Bijvoorbeeld ook een wandeling over de Oberförster-Müller-Weg, een rolstoelvriendelijk wandelpad, de Bocksberg kabelbaan (naar de top van de 726 m hoge Bocksberg met een fantastisch uitzicht op het Harzgebergte).
Voor fans van de wintersport: skiën en snowboarden voor alle moeilijkheidsgraden met 4 alpine pistes, twee skiliften en een lift voor oefening. Ook langlaufen is mogelijk via twee loipes van totaal 11 km lang en een oefenparcours in het park, een natuurijsbaan, een compleet verlichte 1,5 km lange rodelbaan in Hahnenklee biedt verder wintersportplezier.
De restaurants in Hahnenklee zijn veelzijdig en bieden Aziatische, Duitse en Italiaanse gerechten.

Het nieuwe project in Hahnenklee genaamd "ErlebnisBergBocksberg" biedt de langste zomerrodelbaan in Noord-Europa, geniet van een welverdiende pauze in de Bocksberghütte, een restaurant in een berghut op de top van de Bocksberg en verdere faciliteiten voor de wintersport. Voor meer informatie, bezoek de website van Erlebnisbocksberg.

Ook de verdere omgeving in de Harz biedt mooie bezienswaardigheden en toeristische attracties die de moeite waard zijn. U kunt deze vinden onder Impressies. We dienen u ook graag van persoonlijk advies tijdens uw verblijf hiet in Hahnenklee.

"Highlights 2014"