Indtryk

Harzen

Harzen er en tysk Bjerge gruppe, som er omkring 100 km lang og 35 km bred. Man skelner den 600 - 800 meter høje Øvreharzen "Oberharz" (med den 1.142 meter høje Brocken) i nordvest og 300 - 400 meter høj Underharzen i sydøst.

Hexenbankweg Panorama
Hexenbankweg Panorama

Brocken

Brocken med 1.142 m er det højeste bjerg i Harzen. Den ofte diset og mystiske bjerg kaldes også blokbjerg (på tysk: Blocksberg) og er skueplads for talrige legender, ligesom Valborgsaften i den bog Faust af den tyske digter Goethe. Du kan gå på det eller tage Harzen Smalsporet Jernbane, (tysk: Harzer Schmalspurbahn), (se udflugter nedenfor). Cykel grupper kan acceptere udfordringen og erobre Brocken ved mountainbike også.

Harzen National Park

Harzen National Park - et vidunderligt landskab af 600-1142 m over havets overflade.

Generelt er klimaet i Øvreharzen "Oberharz" (herunder Hahnenklee) er meget koldere. Her finder du løbet af vinteren ideelle vejrforhold som alpint skiløb, langrend, skøjteløb, snowboarding eller kælkning.

Under den varme årstid, kan du slappe af i Harzen også godt. Det omkringliggende område har mange badning damme og søer, og er ideel til svømning, sprøjt og afslappende. Hvis du ønsker at gøre noget for din sundhed og fitness vil du finde din mulighed. Vandreture, stavgang, jogging, mountainbiking langs damme, søerne, skovene og udfordrende vej cykelture, kano, der er ubegrænsede muligheder for en aktiv ferie i Harzen. Nyd dine egne eventyr.


Andre seværdigheder i Harzen

Hexenbankweg Panorama
Hexenbankweg Panorama

Ud over kurstedet Hahnenklee der er i regionen yderligere interessante steder at besøge. I det følgende vil vi give dig nogle ideer til planlægningen af din ferie som vores gæster:

Svømmebad, vand parker, sauna, wellness
Information og adresser (PDF approx. 200 KB) (engelsk)

Verdens Kulturarv „Oberharzer Wasserregal“,Verdens Kulturarv „Rammelsberg“, Minedrift, Museer
Information og adresser (PDF approx. 200 KB) (engelsk)

Største trækirke, imperialistiske palads „Kaiserpfalz“, kloster Wöltigerode, borg af Wernigerode
Information og adresser (PDF approx. 200 KB) (engelsk)

Bowling, teater, biograf, vestlige byen, Harzen Smalsporet Jernbane, glas fabrikken
Information og adresser (PDF approx. 200 KB) (engelsk)

Vi og den Hahnenklee Turistinformation ville også rådgive dig lokalt i Hahnenklee.