Impressies

De Harz

De Harz is een Duitse bergketen van ongeveer 100 km lang en 35 km breed, met de gemiddeld 600 - 800 m hoge “Oberharz” (met de 1142 m hoge Brocken) in het Noordwesten en de 300 - 400 m hoge "Unterharz" in het Zuidoosten.

Hexenbankweg Panorama
Hexenbankweg

De Brocken

De Brocken is met 1142 m de hoogste berg in de Harz. De vaak in nevelen gehulde en mysterieuze berg wordt ook wel Blocksberg genoemd en is het toneel van talrijke legenden, zoals de Walpurgisnacht in het boek Faust van de Duitse dichter Goethe. U kunt de Brocken te voet beklimmen of met de trein, met de Harzer Schmalspurbahn trein. Wielrenners kunnen de uitdaging aannemen en de Brocken ook per mountainbike bedwingen.

Het Harz National Park

Het Nationale Park De Harz is een prachtig natuurgebied op een hoogte van 600 tot 1142 m boven de zeespiegel.
Over het algemeen is het klimaat van de Oberharz (met inbegrip van Hahnenklee) duidelijk kouder dan buiten de Harz. In de winter zijn er daarom ook vaak ideale weersomstandigheden voor skiën, langlaufen, schaatsen, snowboarden of rodelen.
In de warme seizoenen kunt u ook goed vakantie houden en ontspannen in de Harz. De omgeving heeft vele vennen en meren, ideaal om te zwemmen, pootje te baden en te ontspannen. Als u iets voor uw gezondheid en fitness wilt doen zijn er ook volop mogelijkheden. Wandelen / Nordic Walking / Joggen / Mountainbiken langs vennen, meren, en door de bossen, prachtige fietsroutes, kanoën, kortom te veel mogelijkheden om op te nomen voor een actieve vakantie in de Harz. Beleef je eigen avontuur.!


Andere attracties in de Harz

Hexenbankweg Panorama
Hexenbankweg

Buiten alles wat er in Hahnenklee te doen en te beleven is, zijn er in de omgeving van Hahnenklee andere interessante plaatsen om te bezoeken. Hier volgen een aantal ideeën om als onze gasten vanuit Hahnenklee verschillende uitstapjes tijdens uw vakantie te plannen:

Zwembaden, zwemparadijzen, sauna, wellness
Informatie en adressen (PDF ca. 200 KB) (German)

UNESCO’s werelderfgoed „Oberharzer Wasserregal“,werelderfgoed „Rammelsberg“, Mijnen, Musea
Informatie en adressen (PDF ca. 200 KB) (German)

Grootste houtkerk, keizerlijk paleis „Kaiserpfalz“,, klooster Wöltigerode, Kasteel Wernigerode
Informatie en adressen (PDF ca. 200 KB) (German)

Bowling, theater, bioscoop, Westernstadt, Harzerschmalspurbahn (bergtreintje Brocken), glasfabriek.
Informatie en adressen (PDF ca. 200 KB) (German)

Wij zelf en de Hahnenklee Touristen Informatie geven u graag ter plaatse verdere suggesties.